Comissió de seguiment de concertada

Es negocia el calendari escolar i el PAM per al curs 2018/19

Hui ha tingut lloc la comissió de seguiment de concertada en què s’ha tractat el calendari escolar i la proposta de resolució dels programes PAM per al curs que ve

divendres 18 maig 2018 20:19 h

El Director General de Personal i Centres, Ximo Carrión, ha explicat les modificacions al calendari escolar que ja s’havien acceptat en mesa tècnica de pública, com ara flexibilitzar encara més l’entrada i la finalització dels ensenyaments esportius reglats i dels ensenyaments artístics, que començaran les classes el 24 de setembre i acabaran el 18 de juny.

Seguidament el Director de Política Educativa, Jaume Fullana, ha comentat la resolució per la qual es regula el procediment de sol·licitud i la dotació de recursos addicionals per al desenvolupament del Pla d’actuació per a la millora en els centres privats concertats en el curs 2018/19.
Com ja va avançar STEPV-Iv en l’anterior circular de Comissió Seguiment, la diferència respecte els centres públics és que els centres concertats, en no ser de titularitat de la Generalitat, s’ha d’obrir un procés per tal de poder sol·licitar els programes PAM. Prèviament ha passat la inspecció educativa per tots els centres i ha elaborat un informe que ha elevat a Política Educativa. A partir de la publicació d’aquesta resolució s’obrirà un termini per sol·licitar aquells centres que ho necessiten els programes o les hores addicionals de professorat que estimen.
Pel que fa a l’autorització del PAM, la Direcció General de Política Educativa autoritzarà els programes atenent als informes i valoracions elaborats per la inspecció educativa segons el que estableix l’article seté de la resolució de 4 d’abril de 2017 que regula el PAM per al curs 2017/18, a més de les dades que figuren en cada programa, atenent als annexos I, II i III d’aquesta resolució.
El Sindicat ha expressat la necessitat de contemplar un ventall més ample que aquesta resolució no abraça i que queda palés en el decret d’Inclusió que es va negociar temps enrere en la figura de PT en els centres d’EE específics.  Al mateix temps ha demanat una vegada més la negociació de les plantilles no sols quan parlem dels programes PAM sinó també de la resta de les etapes i atenent a la ràtio. S’ha instat a la Conselleria per començar a fer realitat aquesta negociació.
En el torn obert de paraula STEPV-Iv ha manifestat el malestar i la incertesa que crea entre els docents tindre encara paralitzada l’Ordre de Pagament Delegat en Hisenda, han passat ja més de 6 mesos des de la seua negociació, i encara està bloquejada pel tema de la paga de 25 anys. Segons el Director General de Centres i Personal s’està fent tot el possible des de l’administració per desbloquejar la situació, encara que ens ha manifestat que no és gens fàcil i només tinga notícies ens les comunicarà.
Podeu consultar la resolució del PAM per al curs 2018/19 ací.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR