Retallades

Els pressuposts, contra els salaris i les condicions laborals del professorat

El govern del PP torna a congelar el salari en l’avantprojecte de pressupostos generals de l’estat per a 2013.

Luis de Guindos, Soraya Sáenz de Santamaría i Cristobal Montoro presenten l'avantprojecte.

divendres 28 setembre 2012 15:03 h

El govern de Mariano Rajoy, amb l’aprovació de l’avantprojecte de pressuposts generals de l’estat per a 2013, torna a carregar contra els sous i les condicions laborals del professorat i del conjunt d’empleades i empleats públics, ja que congela els salaris per tercer any consecutiu. Una congelació que és en realitat una nova pèrdua salarial, atés que la previsió de l’IPC 2013 farà que es continue perdent poder aquisitiu.

L’atac se suma a l’increment de ràtios, la reducció de les plantilles i l’augment d’hores lectives



El govern de Mariano Rajoy, amb l’aprovació de l’avantprojecte de pressuposts generals de l’estat per a 2013, torna a carregar contra els sous i les condicions laborals del professorat i del conjunt d’empleades i empleats públics, ja que congela els salaris per tercer any consecutiu. Una congelació que és en realitat una nova pèrdua salarial, atés que la previsió de l’IPC 2013 farà que es continue perdent poder aquisitiu.
Això significa una pèrdua acumulada de poder adquisitiu entre el 25 i el 30%, a què s’ha de sumar la que han provocat les retallades salarials aprovades pel govern de Fabra, els últims deu anys. Aquestes retallades salarials es fan en un moment especialment dur per l’increment del cost de la vida que abans que finalitze l’any ja se situarà en un 3,5% per la pujada de l’IVA, a què cal afegir la pèrdua de la pròxima paga extraordinària de Nadal. La inclusió de les dues pagues extraordinàries per a l’any en els PGE no tenen, a hores d’ara, cap fiabilitat, ja que en qualsevol moment, com ha passat en el present any, qualsevol disposició normativa d’urgència, com l’RDL 20/2012, pot eliminar la quantia pressupostada amb aquesta finalitat.


Aquest nou castic se circumscriu en una sèrie d’atacs a l’educació pública, com l’increment de ràtios i la consegüent reducció de les plantilles docents i augment d’hores lectives, o també en greus retallades als drets laborals, tal com l’enduriment en les condicions d’incapacitat laboral que s’aplicarà a partir de l’1 d’octubre, segons figura en el decret llei aprovat per la Generalitat valenciana.


Un altre atac el constitueix el límit de fins al 10% en la reposició d’efectius, límit que en la pràctica ha suposat la nul·litat d’oferta d’ocupació pública i l’acomiadament d’una part important del professorat interí. A més, a la finalització de la jubilació anticipada del professorat s’afig ara l’anunci de la desaparició de qualsevol tipus de jubilació anticipada o parcial, fet que impedirà que la gent jove puga accedir a un lloc de treball en l’ensenyament públic. 


STEPV rebutja de ple aquest avantprojecte de PGE 2013, que segueix castigant injustament el professorat i el conjunt de treballadores i treballadors públics per una crisi que no hem creat, denuncia la reiterada absència de negociació amb les organitzacions sindicals de tot allò que afecta les condicions laborals dels col·lectius i adverteix al govern central, al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i al govern valencià que aquestes agressions augmenten encara més la tensió existent, ens porten a una major confrontació i l’enduriment de les mobilitzacions en marxa.




Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR