Meses de negociació

Els cinc sindicats vinculen els contractes-programa a la necessitat de recuperació de les plantilles

Conselleria destrueix plantilles estables i habilita llocs de treball anuals

dimecres 13 febrer 2013 15:40 h

En la mesa Sectorial d’avui on es tractaven els contractes-programa amb la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística. Els cinc sindicats de la Mesa (STEPV, FE CCOO PV, CSI-F, ANPE i FETE UGT-PV) han demanat la presència del Director General de Personal per considerar que no poden estar deslligats els contractes-programa de la plantilla estable de cada centre.

És incomprensible destruir 400 llocs de plantilla estable i al mateix temps habilitar 800 llocs de treball provisionals

Totes les intervencions sindicals han estat dirigides a l’exigència del manteniment de plantilla estable i en contra de la proposta de l’administració sobre contractes-programa que significa crear plantilla provisional per tan sols un curs. No hi ha cap raonament pedagògic que justifique la substitució de professorat definitiu per professorat temporal, subjecte a la discrecionalitat de l’administració.

És la plantilla definitiva dels centres qui millor coneix la realitat del seu alumnat i les seues necessitats, i per tant qui més pot aportar a la lluita contra el fracàs escolar.

En aquest sentit és incomprensible destruir 400 llocs de la plantilla estable de mestres i al mateix temps habilitar 800 llocs de treball provisional vinculats als contracte-programa.
Amb la dotació pressupostària que afirma la Conselleria que té per als contractes-programa (40 milions d’euros) es podrien mantindre els 400 llocs estables que suprimiran en el cos de mestres i crear vora 600 llocs provisionals.
És per això que la proposta sindical és reobrir la negociació de les plantilles amb la intenció de recuperar la plantilla docent retallada des de 2010.
A tal efecte, els cinc sindicats hem sol·licitat una reunió urgent amb el Director General de Personal.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR