Comissió de seguiment de concertada

El Sindicat exigeix millores en l’ensenyament privat concertat

STEPV-Iv demana la inclusió del psicòleg/a en Infantil i Primària, l’abonament del mòdul als centres CAES i l’ajust de les ràtios.

divendres 01 desembre 2017 13:09 h

En l’última reunió de la Comissió de Seguiment de Concertada, celebrada dijous 30 de novembre, s’han tractat les instruccions pel qual es fixen els criteris generals per a la modificació de la composició d’unitats, llocs de treball docent i altres característiques en centres de titularitat de la Generalitat que imparteixen Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària i Educació Especial i per a la modificació del nombre d’unitats concertades en centres privats concertats, per al curs 2017-18.

Des del Sindicat reclamem que s’incloga dins de la plantilla la figura del psicòleg/a en els centres concertats, concretament en l’Etapa d’Infantil i l’Etapa de Primària. Per la qual cosa hem exigit que es regule en les instruccions aquesta figura i poder incorporar-la dins del mòdul de concerts. Des de l’afiliació de distints centres se’ns ha fet arribar aquesta inquietud motivada per l’Etapa de la Secundària on es va fer el pas ja fa anys a través del Departament d’Orientació en la figura del psicopedagog/a. Des de STEPV-Iv entenem que hem de reclamar el mateix reconeixement atès què hi han professionals en aquestes etapes primerencs de l’educació de l’alumne que considerem són fonamentals, i per la qual cosa mereixen d’un reconeixement laboral acorde a la llavor i la feina realitzada.

En segona instància exigim l’abonament sense cap retràs inesperat del mòdul als centres CAES, centres que considerem de primera prioritat i que compleixen una llavor social importantíssima.

Per últim, hem assenyalat la necessitat d’abordar d’una vegada per totes un ajust de les ràtios depenent i amb sintonia amb les plantilles dels centres d’Educació Especial Específics. Hem recordat a l’administració que hi ha una proposta en ferm en aquest sentit plantejada per 8 direccions de centres d’Educació Especial concertats que se li va fer arribar a l’administració el darrer juliol. Hem explicat la necessitat d’abordar ja el tema i no deixar-ho en mans de la futura negociació del Decret d’Inclusió, podent tractar-lo en aquests moments en les instruccions.

A més, hem sol·licitat aclariments sobre la demanda que es va fer per part d’algunes organitzacions sindicals entre elles l’STEPV-Iv d’incorporar dintre dels pressupostos de l’any que ve un professor de Música i un d’Educació Física a partir de 9 unitats de manera que es disposarà de dos professors a partir de l’1 de gener de 2018, així com un professor/a de suport a patir de 7 unitats en centres d’Educació Especial concertats. El Director General de Política Educativa ens ha confirmat que aquesta demanda està contemplada en els pressupostos provisional, tot i que cal esperar als definitius.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR