Professorat interí

El professorat interí exigeix la consolidació i l’estabilitat

La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) es concentra a València i Alacant

Un moment de la concentració a Alacant

dimecres 05 abril 2017 21:12 h

En la Mesa Sectorial del dijous 6 d’abril es tracta la normativa d’adjudicacions per al curs que ve, en la qual s’ha incorporat la possibilitat que el professorat adjudicat en juliol es mantinga el curs que ve en el mateix centre, proposta que STEPV i la CPI han rebutjat que s’aplique el curs que ve.

També es reclama l’ampliació de plantilla que necessita el sistema educatiu i permetre l’entrada de nous docents al sistema.

També s’ha de tractar l’informe jurídic sobre la consolidació del professorat interí, segons va informar la Conselleria fa dues setmanes. A més, la setmana passada els sindicats CCOO, UGT i CSIF van firmar un acord amb el ministre d’Hisenda, Sr. Montoro, per a reduir la taxa de temporalitat en la funció pública. En l’àmbit educatiu es pretén ofertar el 90% de les places ocupades durant almenys tres anys per professorat interí. Aquesta oferta es podrà dur a terme en els pròxims tres cursos, però en cap cas es garanteix que s’activen els processos de consolidació del personal interí que recull la disposició transitòria quarta de l’EBEP, ni tenim constància encara que el Ministeri d’Educació tinga la intenció de modificar el Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent i introduir la possibilitat d’activar aquests processos de consolidació en l’àmbit educatiu. Un procés d’oposicions lliures massives pot condemnar a l’atur al professorat interí que no supere aquest procés.

Ens trobem, per tant, en un moment molt important per aconseguir la consolidació del professorat interí i l’estabilitat de les plantilles, així com per a reclamar l’ampliació de plantilla que necessita el sistema educatiu i permetre l’entrada de nous docents al sistema.

La Confederació d’STEs ja ha demanat la convocatòria d’una mesa sectorial al ministeri d’educació per abordar la consolidació del professorat interí. I, al País Valencià, STEPV insistirà perquè la Conselleria active aquests processos en totes les convocatòries d’oposicions i continuarà insistint en la necessitat de negociar les plantilles docents i ampliar-les.

El pròxim 29 d’abril es reunirà la Plataforma Estatal per la Consolidació i Estabilitat del Professorat Interí (PECEPI) per a analitzar la situació i acordar les mesures necessàries per a continuar la pressió al Ministeri d’Hisenda. Molts col·lectius d’interins han convocat accions en les seues comunitats autònomes, com la CPI i STEPV al País Valencià, per a reivindicar la consolidació del professorat interí.

Avui, la CPI ha convocat concentracions per a visibilitzar novament la problemàtica del professorat interí i exigir solucions que passen per la consolidació, la modificació del Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent i l’ampliació de les plantilles en totes les etapes educatives.

Totes aquestes reivindicacions es traslladaran demà a la Conselleria d’Educació en la Mesa Sectorial i al Ministeri d’Educació mitjançant la Confederació d’STEs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR