Professorat interí

El Ministeri supedita a l’aprovació dels pressupostos la consolidació del professorat interí

El secretari d’Estat d’Educació, Sr. Marcial Marín, ha declarat que una suposada consolidació en l’ocupació del professorat interí depén de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per a 2017 una suposada consolidació en l’ocupació del professorat interí.

Ministeri d'educació a Madrid / Foto: Luis García, CC BY-SA 3.0

dijous 23 febrer 2017 14:03 h

El secretari d’Estat d’Educació, Sr. Marcial Marín, supedita ara a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per a 2017 una suposada consolidació en l’ocupació del professorat interí, com si la responsabilitat d’això recaiguera només sobre l’oposició i no sobre el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, autor de l’elaboració, és a dir sobre el mateix govern de Mariano Rajoy.

Cal arbitrar mesures de consolidació de l’ocupació del professorat interí

Per la seua banda, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ja ha advertit a les comunitats autònomes que recorrerà contra les ofertes d’ocupació pública, si aquestes les duen a terme, a causa, igualment, de l’absència de PGE per a enguany.

El Sr. Marín eludeix dir que la proposta de PGE del Govern de l’Estat, amb la qual es vol reduir el dèficit públic i acatar les imposicions econòmiques de Brussel·les, inclou un ajustament que oscil·la entre 16.000 i 20.000 milions d’euros, fet que pot suposar una nova retallada d’uns 1.000 milions d’euros en el capítol d’educació. Els pressupostos generals de l’Estat no poden servir de xantatge per a seguir devaluant l’educació pública i al seu professorat.

Però, a més, el secretari d’Estat posa el dit en la nafra del professorat interí quan, precisament amb l’excusa dels PGE, parla ara de reducció de la interinitat i consolidació d’ocupació amb la vareta màgica d’establir per als propers anys una taxa de reposició sense límits. Si no s’estableixen procediments adequats i justs, aquesta mesura sense més pot suposar l’expulsió del sistema educatiu públic de milers de professores i professores interins.

El secretariat d’STEs-i, del qual és part STEPV, insisteix en la seua exigència, davant d’aquestes declaracions, que és necessari que les administracions educatives acorden sense demora: de primer, plans d’estabilitat que garantisquen, davant de qualsevol procés selectiu extraordinari o no, que ningú no perda la faena i, en segon lloc, l’establiment d’un sistema d’accés diferenciat que assegure que tot el col·lectiu interí puga consolidar l’ocupació com a funcionaris i funcionàries de ple dret.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR