Llengua

El DOCV publica la catalogació en valencià dels llocs de treball de secundària

STEPV ho valora positivament tot i que arriba amb 14 anys de retard

divendres 08 novembre 2013 13:35 h

El DOCV d’avui ha publicat l’ordre per la qual es regula la catalogació amb el requisit lingüístic de valencià dels llocs de treball de secundària, després que es negociara en Mesa Sectorial el passat mes de febrer.

STEPV valora positivament la publicació d’aquesta ordre, malgrat els 14 anys de retard

La catalogació arriba amb 14 anys de retard, ja que la Conselleria d'Educació es va comprometre a negociar-la amb els sindicats en 1999, tal i com recull l'acord de plantilles de secundària d'aquell any, derogat, per cert, en 2010.
Recordem que en el cos de mestres existeix des de 1997 i s'ha estat aplicant amb normalitat des d'aleshores.
La catalogació de llocs en valencià a secundària significa que el professorat funcionari de carrera haurà d'estar capacitat en aquesta llengua als efectes de concursar a places en centres de treball de les comarques valencianoparlants. Per al professorat, tant funcionari de carrera com interí i de religió, que encara no tinga la capacitació tindrà un període de quatre anys per a poder obtintre-la tal i com regula la disposició transitòria de l'ordre.
Recordem que la gran majoria del professorat de secundària, al voltant del 90%, té la capacitació en valencià.
STEPV valora positivament la publicació d'aquesta ordre, malgrat els 14 anys de retard, perquè permetrà que l'alumnat de primària que estudia en valencià, podrà exigir la continuïtat dels ensenyaments en aquesta llengua també en secundària, tot i que s'haurà d'esperar a 2017 per exigir-ho al professorat que encara no el té.
Un dels grans problemes que any rere any denuncia el Sindicat és que vora 90.000 alumnes no poden continuar els seus estudis en valencià perquè els llocs de treball no estaven catalogats.

Comentaris

Ramon Amoros Manzanaro

10 novembre 2013 / 17:30 h

Me parece muy bien esta normativa, pero habría que hacerles algunas rectificaciones.
Primero. No lo entiendo, un gobierno antivalenciano saca esta normativa sin negociar, sin hablar y en mitad de un curso. Preocupante.
Segundo. Valoración positiva del sindicato, sin peros sobre la forma. Creo que hay que criticar el cuando y el como. A partir de ahora va a haber problemas del tipo yo no puedo trabajar en mi ciudad por no tener el valenciano, pero mi vecino, interino también, está trabajando sin tener el valenciano par que entró antes de la orden. En un momento de más de 7000 interinos despedidos está norma sólo fomenta el enfrentamiento entre los interinos, y por desgracia no va a aportar nada. Obligan a tenerlo, no a utilizarlo. La postura del sindcato creo que debe ser matizada.
Y perdonar yo a estos no les alabo nada a bote pronto, antes de decir nada positivo hay que analizarlo ¿Qué órgano del sindicato ha hecho esta valoración?.
Repito, me parece un paso adelante por la normalización, pero creo que falta espíritu crítico


STEPV

11 novembre 2013 / 07:55 h

Hola Ramon
Aquesta normativa es va negociar en febrer passat, després de diversos intents fracassats durant anys. Des de febrer que estem preguntant quan s’havia de publicar en el DOCV perquè temíem que al final es publicaria després del concurs, amb la qual cosa la moratòria de quatre anys es prorrogaria a cinc. Ens van dir que s’estava retardant per l’informe jurídic però que es publicaria abans del concurs. Finalment s’ha publicat abans del concurs (que segurament es publicarà aquesta setmana). Efectivament, mosqueja molt que el publiquen enmig del conflicte de RTVV però l’han publicat abans del concurs, com ens van dir.
El professorat que no tinga la capacitació (en secundària al voltant del 10%) té quatre anys per obtindre-la. Els funcionaris de carrera no estan obligats, només en cas de voler concursar a zones valencianoparlants. Els interins l’han de tindre obligatòriament o seran expulsats de la borsa. Això va ser motiu de discussió en les meses, però no hi ha altre remei. Els interins han de tindre les mateixes condicions d’accés que el funcionariat, segons l’administració.
No perdonem ni alabem res. No exagerem. Ja saps que portem 14 anys darrere d’aquests tema i finalment s’ha publicat en el DOCV. També haurem de destacar les coses que aconseguim, no? Tu mateix reconeixes que és positiu. Algunes matitzacions que comentes ja les vam fer en febrer quan es va negociar. Si cal les recuperem i obrim un debat, però divendres pensàvem que el tema més important era el de RTVV, per això ni tans sols vam destacar la notícia de la catalogació com la primera en la portada del web.
Continuem parlant.
Salut


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR