Vaga 29-M

El 60% del professorat valencià en vaga

Més del 50% de l’alumnat no assisteix als centres educatius

dijous 29 març 2012 19:31 h

STEPV ha realitzat una enquesta a més de 400 centres públics de tot el País Valencià i constata que el 60% del professorat està en vaga.

Per territoris, les dades són molt homogènies per comarques i províncies. A penes hi ha 4 punts de diferència entre Castelló (58% de seguiment) i Alacant (62%). També hi ha molta homogeneïtat entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat el mateix en primària i en secundària.
En l’enquesta, molts centres han manifestat que tant la direcció com el professorat en serveis mínims volen computar com a vaguistes, la qual cosa incrementaria el seguiment de la vaga en un 70% aproximadament.
Cal destacar també que més de la meitat de l’alumnat no ha acudit als centres educatius, bé perquè els pares i mares no han dut als seus fills i filles a escola, bé perquè l’alumnat d’instituts i ensenyaments obligatoris han secundat la vaga.
STEPV valora com un èxit rotund el seguiment de la vaga i posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les retallades en educació i en el conjunt dels serveis públics així com a la reforma laboral, molt lesiva als interessos dels treballadors i treballadores. El Sindicat felicita el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també ha donat suport en aquesta jornada de lluita.
STEPV insta a la Consellera d’Educació i al Govern Valencià a rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d’atenció a l’alumnat. En eixe sentit, la Consellera d’Educació hauria de prendre nota d’aquest suport massiu perquè els sindicats estem treballant i lluitant molt seriosament, comptem amb el suport majoritari del professorat i no perdem el temps amb cap “joc de xiquets”.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR