Meses de negociació

Educació cataloga les places en anglés, però no en valencià

Es forçarà el professorat provisional a cobrir aquestes places

diumenge 20 maig 2012 18:35 h

Entre les deu normes que la conselleria pretenia negociar divendres passat en la reunió de la Mesa Tècnica hi ha, a més de l’ordre de supressions, la de catalogació lingüística en anglés dels llocs de treball, que publiquem adjunts.

La norma cataloga i classifica els llocs de treball docent que impartisquen àrees, matèries o mòduls no lingüístics en llengua estrangera com a plurilingües en l’idioma corresponent, tant si formen part de la xarxa de centres plurilingües com els que resulten de la posada en marxa de qualsevol altra actuació en matèria de plurilingüisme.
A més, es forçarà el professorat provisional (interí o funcionari de carrera sense destinació definitiva) a cobrir aquestes places si es queden sense adjudicar.
STEPV considera que és una burla i un insult a la població valenciana catalogar els llocs de treball en llengües estrangeres abans de fer-ho en valencià en l’etapa de secundària, llengua pròpia del País Valencià. És un compromís de fa anys i una reivindicació històrica que els llocs de treball de secundària estiguen catalogats en valencià.
El fet de catalogar en llengües estrangeres abans que en valencià confirma que es margina i s’arracona la llengua pròpia, el valencià, per afavorir el castellà i potenciar l’anglés, tal com ha denunciat reiteradament STEPV.
El pretés projecte plurilingüe del govern valencià no és el model que necessita el sistema educatiu valencià, ja que no garanteix el coneixement en igualtat de condicions de les dues llengües oficials i el coneixement d’una tercera llengua.
El sindicat s’oposa a aquest model i reivindica el model presentat a la conselleria per nombroses entitats sindicals, culturals i cíviques que garanteix un plurilingüisme efectiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR