Polítiques educatives

Després de les eleccions, toca derogar la LOMQE i acabar amb les retallades

dilluns 28 desembre 2015 12:31 h

Després dels resultats de les Eleccions Generals, la Confederación de STEs-I reitera la seua exigència de derogació de la LOMQE i la paralització de la seua implantació. És un compromís explícit adquirit per la majoria dels partits polítics si el PP no obtenia majoria absoluta.

Cal adoptar mesures urgents que contribuïsquen a evitar els efectes destructors de la LOMQE

Els resultats han estat clars i els compromisos previs també. Per això, una de les tasques més importants del nou parlament que es constituirà el proper gener serà la d’abordar amb caràcter immediat la paralització de la Llei i la seua derogació.

Han de ser abordades des d’un nou prisma qüestions tan importants com la marxa enrere de les retallades que afecten l’escola pública, la supressió de les normes que van augmentar la càrrega horària del professorat i les tasques a desenvolupar i el futur ara incert dels milers de docents interins.

Per això, tant en l’àmbit estatal com en l’autonòmic, cal adoptar mesures urgents que contribuïsquen a evitar els efectes destructors de la LOMQE. És imprescindible ajornar les revàlides, mecanisme pervers contra l’alumnat. També s’ha de paralitzar amb caràcter immediat l’obligatorietat de la realització de les noves programacions tant a Primària com a Secundària, i establir una moratòria per a la realització de les avaluacions a l’alumnat, de manera que s’aplique la normativa anterior a l’entrada en vigor de la LOMQE.

És un compromís que les forces polítiques, que hui són majoritàries després de les eleccions, han adquirit amb la ciutadania. A l’agenda política aquest ha de ser un dels primers assumptes a abordar ja que, de no fer-ho així, el perjudici per a milions de xiquets i xiquetes i per al professorat seria immens.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

STEs, davant l’inici de curs 2015-16

14 setembre 2015 / 12:42 h