Plurilingüisme

Contractar personal becari per a impartir anglés és il·legal

El Sindicat presentarà recurs a la contractació de personal becari per a reforçar anglés en infantil i en demanarà la suspensió cautelar

dimarts 14 agost 2012 18:19 h

La Conselleria d’Educació ha anunciat que pretén contractar 329 becaris per a reforçar la introducció de l’anglés en educació infantil per a desenvolupar el decret de plurilingüisme acabat d’aprovar.

Els 2,6 milions d’euros destinats al personal becari durant vuit mesos equival a la contractació de 108 mestres tot un curs

STEPV vol recordar que la figura de “professorat becari” no està contemplada en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (Títol II) ni en cap altra normativa de la funció pública, per tant, no és legal contractar personal becari per a impartir classe, ni que siga de reforç del professorat titular.
La contracció de personal docent té una normativa determinada que es vulnerarà si aquesta decisió de la Conselleria va endavant i és la normativa que regula la constitució de borses de treball per a professorat interí i la normativa que regula les oposicions. Aquestes són les dues úniques vies d’accés de professorat, tret de la figura de professorat especialista per a determinades matèries molt específiques de Formació Professional i ensenyaments artístics.
STEPV li vol recordar també a la Conselleria que, precisament per aquest motiu, va guanyar un recurs fa pocs mesos contra la pretensió de l’anterior conseller, Alejandro Font de Mora, de contractar professorat xinés al marge de la normativa ressenyada per a impartir la matèria optativa Introducció a la llengua i cultura xinesa.
A més, aquesta mesura no ha passat per Mesa Sectorial de negociació, fet que és preceptiu, ja que afecta les condicions laborals del professorat.
En eixe sentit, només es publique en el DOCV la contractació de personal becari, el Sindicat presentarà el corresponent recurs al Tribunal Superior de Justícia per ser una mesura il·legal i sentaria un precedent en la desregularització de l’accés a la funció pública. Per això el Sindicat també demanarà la suspensió cautelar de l’aplicació d’aquestes contractacions.
Aquesta mesura respon a la incapacitat de la Conselleria d’aplicar el programa plurilingüe tal i com l’ha dissenyat i com ja va denunciar el sindicat en publicar-se el decret el passat 6 d’agost.
Els 2,6 milions d’euros destinats a la contractació d’aquest personal durant vuit mesos equival a la contractació de 108 mestres durant tot el curs, quan precisament per al curs que ve s’han adjudicat 65 vacants d’anglés menys en educació primària i 180 menys en secundària d’aquesta mateixa especialitat. A més, aquesta despesa contradiu la Disposició Addicional Primera del decret de plurilingüisme, que diu: “L’aplicació i el posterior desplegament d’este decret no podrà tindre cap incidència en la dotació de tots i cada un dels capítols de gasto assignats a la conselleria competent en matèria d’educació, i, en tot cas, haurà de ser atés amb els mitjans personals i materials de l’esmentada conselleria”.
D’altra banda, les condicions laborals d’aquest personal són clarament pitjors que les del professorat titular: cobren la meitat, treballen més hores lectives i de manera itinerant sense que l’administració cobrisca els desplaçaments. STEPV rebutja de pla aquestes condicions laborals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR