Conselleria reacciona a la convocatòria de vaga anunciada per STEPV el pròxim 16 de maig

La Conselleria d’Educació ha convocat aquest matí una Mesa Sectorial per al pròxim 4 de maig en què es negociaran millores en les condicions laborals del professorat. En un comunicat de premsa han anunciat aquestes millores (en compte de comunicar-les prèviament als sindicats de la Mesa Sectorial i escoltar la seua opinió).

Membres de STEPV en el registre de la vaga general de professorat del pròxim 16 de maig

dimecres 02 maig 2018 16:29 h

En l’esmentat comunicat, la Conselleria contesta –pràcticament- punt per punt les reivindicacions de STEPV en la campanya “Ja toca!” sobre condicions laborals i motiu pel qual el Sindicat ha convocat una jornada de vaga per al pròxim 16 de maig.

Així, el Sindicat reclama reduir les hores lectives del professorat de 20 a 18h en secundària (recuperar el que teníem abans de les retallades de 2012), recuperar el tutor/a retallat per l’anterior govern en els centres de primària, reduir encara més les ràtios, millorar les infraestructures, acabar amb la burocràcia en els centres, possibilitar l’adjudicació en juliol del funcionariat de carrera, entre altres mesures. Segons la Conselleria, sobre aquests temes es prendran mesures per al curs que ve que es negociaran aquest divendres en Mesa Sectorial.
Però a més d’aquests temes, el Sindicat també proposa negociar la recuperació del poder adquisitiu del professorat, recuperar reduccions de jornada per majors de 55 anys o actualitzar la normativa de permisos i llicències obsoleta.
També insistirem en la necessitat d’assolir un pacte d’estabilitat per al professorat interí, motiu pel qual STEPV va convocar tres jornades de vaga els dies 24, 25 i 26 d’abril.
STEPV defensarà aquestes propostes en la Mesa Sectorial de divendres i estudiarà les propostes de Conselleria. Mentrestant, la jornada de vaga convocada per la pròxim 16 de maig continua en peu.


Comentaris

Francesc Pérez Baldó

02 maig 2018 / 22:16 h

Reacciona tard i mal. Absolutament insuficient el que ofereix, ni de lluny compensa les retallades i el exces de feina que hem hagut d assolir com per exemple en Xarxa Llibres


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR