Comissió de seguiment de concertada

Conselleria modifica el decret de la eso i batxillerat

A la reunió de Comissió de Seguiment concertada d’aquest dijous 11 de gener s’ha tractat el Decret de Secundària i de Batxillerat.

divendres 12 gener 2018 09:30 h

El Director General de Política Educativa, Jaume Fullana i la responsable de Relacions Institucionals, Rosa Cañada han presidit la reunió.

El Director General ha començat explicant a les organitzacions sindicals i patronals les errades observades en el document pels membres en la reunió de la mesa sectorial de pública que s’havia celebrat prèviament. A més, ens ha explicat que ha sigut acceptada com a matèria específica l’assignatura d’Història de la Filosofia en 2n de Batxillerat, en la modalitat d’Arts, proposta que, per cert, han fet els nostres companys de STEPV de pública.

Des del Sindicat hem fet una primera valoració explicant que ens sembla excessiu l’increment horari en general que es produeix en alguns cursos d’aquestes etapes. Aquesta nova configuració horària ens ha donat peu a instar una vegada més a l’administració de la necessitat de negociar ja unes plantilles adequades com portem reivindicat STEPV de concertada en darreres reunions de Comissió de Seguiment. Una negociació de les plantilles en condicions que s’ajusten a l’increment d’aquest horari, atès el poc de marge de maniobra que deixa l’actual Llei Orgànica d’Educació -LOMQE- al respecte en introduir noves matèries.

Pel que fa a l’augment d’una hora més en 1er i 2n de la ESO i 1r de Batxillerat en llegua estrangera anglès -que passa de 3 a 4 hores-. Des del sindicat hem proposat deixar en 3 hores l’assignatura propiciant a canvi la reducció de les ràtios a través de desdobles. Considerem que per a aconseguir una major qualitat en l’idioma oral d’aquesta llegua en l’alumnat, s’ha de fer en condicions apropiades i eixes condicions no passen per augmentar les sessions sinó per reduir les ràtios. Segons el Director General estudiaran aquesta proposta que també s’ha fet des de la mesa sectorial de pública per part d STEPV.

Hem demanat aclariments sobre com s’anava a organitzar i de quina manera anaven a desenvolupar-se les dues matèries noves com són: taller de reforç i taller d’aprofundiment sense caure en la perillosa opció de separar a l’alumnat per capacitats i/o rendiment acadèmic.

Pel que fa als projectes interdisciplinars que es podran oferir en els 4 cursos de la Secundària, hem demanat com i de quina manera es concretaran en els centres,  si mitjançant una ordre o una resolució, a més hem manifestat que no siga una feina extra més que sobrecarregue burocràticament als tutors.

Respecte a l’article 17 en el punt segon que parla de l’organització i l’oferta de les matèries opcionals dels centres, hem fet una esmena d’addició que queda de la següent manera: “La Direcció dels centres docents públics, oït el claustre, i la titularitat dels centres privats, a oïdes dels Caps de Departaments Didàctics establiran l’oferta de les matèries opcionals…”

Hem demanat de quina manera es concretaran les sessions lectives atès que no ve especificat al decret, (en l’anterior decret el mínim estava en 55 minuts la sessió). El Director General ens ha dit que seran de 60 minuts. Per la qual cosa des de STEPV hem manifestat el nostre desacord ja que en l’etapa de la ESO segons el nostre conveni VI no tenim esplai com a tal, atès que el temps es computa com a lectiu, hem explicat que si no reduïm les sessions, l’alumnat no tindrà opció de tenir un esplai per poder fer una pausa a meitat matí. La Conselleria s’ha compromés a estudiar-ho.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR