Professorat interí

Conselleria imposa la denúncia de l’acord de professorat interí sense atendre a raons

El Director General de Personal es nega a argumentar els motius de la denúncia de l’acord actual i la necessitat del nou acord

dijous 28 febrer 2013 17:29 h

Ahir va tindre lloc la Mesa Sectorial i Tècnica per a tractar la denúncia de l’acord actual de professorat interí i començar a negociar el nou acord que no ha demanat ningú.

STEPV s’ha negat a la denúncia de l’acord i a la negociació d’un nou acord en els termes que proposa l’administració

El Director General de Personal ha imposat la denúncia de l’acord sense donar massa explicacions dels motius. Tanmateix, i segons la nota de premsa de conselleria es pretén posar “els millors” docents en el sistema, qüestionant per tant que els docents interins actuals no són bons professionals. D’aquesta manera, la Conselleria manté la seua campanya d’atac al prestigi del professorat que va iniciar el curs passat.
Per a STEPV aquesta premissa és molt qüestioble. En tot cas, el que s’amaga darrere d’aquesta proposta és la intenció del PP de controlar el professorat: inspecció educativa, direccions, plantilles i contractes-programa, i ara, professorat interí.
STEPV s’ha negat a la denúncia de l’acord i a la negociació d’un nou acord en els termes que proposa l’administració, perquè l’ordenació de les borses actuals (que són de 1993) han funcionat sense problemes.
A més, ha denunciat en la Mesa Sectorial que la Conselleria ha mentit i enganyat les organitzacions sindicals i el professorat. En la Junta de Portaveus del 23 de gener que va tractar el calendari de negociació, quan l’administració va proposar negociar l’acord d’interins, STEPV va preguntar en quin sentit volien negociar-lo. La resposta va ser que es reprendria la negociació dels articles denunciats en novembre de 2011 de l’actual acord. Però no ha sigut així, sinó que denuncien l’acord i ens proposen un nou acord que trenca absolutament el consens actual quant a la composició de les borses
Després de la denúncia de l’acord, s’havia de negociar en Mesa Tècnica el nou acord, però s’ha ajornat la mesa per a dilluns 4 de març.
STEPV ha convocat assemblees de professorat interí a Alacant, València i Castelló en què plantejarà mobilitzacions al professorat interí per frenar aquesta greu modificació de l’ordenació de les borses que condemnarà a molts docents a l’atur.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR