Mobilitzacions

Concentracions de rebuig al cessament del professorat interí

Convocades per la Coordinadora de Professorat Interí i STEPV. Demà a les 11h a València, Alacant i Castelló

Cartell de convocatòria

diumenge 30 juny 2013 11:14 h

La Coordinadora de Professorat Interí i STEPV convoquen concentracions a les direccions territorials d’educació a Alacant i València i al SERVEF de Baró de Càrcer a València a les 11h en rebuig al cessament a data d’avui, 30 de juny, de tot el professorat interí (més de 6.000) per segon any consecutiu per l’aplicació del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela).

L’aplicació del nou acord, que STEPV no va signar, comportarà la pèrdua del lloc en la borsa de 1.400 docents

Recordem que fins el decret-llei -que en principi caduca el 31 de desembre de 2013- el professorat interí amb vacant per a tot el curs era nomenat fins el 31 d’agost, data de finalització del curs escolar. Tot aquest personal ha de sol·licitar l’atur i esperar a obtindre un lloc de treball en les adjudicacions del mes de juliol que tindrà efectes a 1 de setembre.
STEPV denuncia, a més, la dificultat per obtindre una vacant en les adjudicacions de juliol per la retallada de professorat que des de 2010 ha comportat l’eliminació de 5.000 llocs de treball del sistema educatiu públic. La modificació de les plantilles de secundària, FP i primària, l’augment de ràtios d’alumnat i hores lectives de professorat, entre d’altres, són les responsables d’aquestes retallades de gairebé el 40% del professorat interí que forma les borses de treball.
D’altra banda, l’aplicació del nou acord de professorat interí, que STEPV no va signar, comportarà la pèrdua del lloc en la borsa de 1.400 docents interins aquest mes de juliol com a resultat de les oposicions. Aquest professorat no podrà participar en els actes d’adjudicació de juliol i, per tant, no obtindrà vacant per al curs que ve, tal com ve denunciant el Sindicat des de la signatura de l’acord.
A més, el nou acord limita l’obtenció de vacant -places amb nomenaments fins el 31 d’agost- només als actes d’adjudicació de juliol. En l’acord anterior de 2010, les vacants que s’ofertaven fins al 31 de desembre també tenien un nomenament fins el 31 d’agost. Per tant, totes les places vacants que s’oferten a partir de l’1 de setembre de 2013 tindran un nomenament fins el 30 de juny, una nova retallada que castiga una vegada més al professorat interí.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR