Mobilitzacions

Comença el curs en secundària i FP amb la demanda de posar fi a les retallades

STEPV mantindrà la mobilització per posar fi a les retallades

El professorat interí aturat exigeix feina en la Direcció Territorial d'Educació a València

dilluns 16 setembre 2013 16:44 h

Avui ha començat el curs en els instituts de secundària valencians. STEPV ha realitzat una enquesta en 50 centres d’arreu del País Valencià i ha detectat les situacions següents:

A penes s’ha perdut alumnat en secundària i en canvi és l’etapa que més professorat ha perdut en aquests darrers anys

Professorat: En el 40% dels centres enquestats falta professorat. Les adjudicacions de secundària van començar divendres passat, però encara hi ha centres que no tenen la plantilla completa.
El 48% dels centres enquestats denuncien que han perdut professorat respecte al curs passat, conseqüència de les retallades d’unitats i desdoblaments, o també per l'eliminació de cicles formatius, fonamentalment.
En total s’han perdut 50 docents en els centres enquestats, la qual cosa dóna una mitjana d'1 docents menys per centre. Els instituts acusen, per tant, la retallada de professorat, no només aquest curs, sinó des que van començar les retallades fa quatre anys.
Alumnat: Un 60%, mantenen el mateix nombre d'alumnat que el curs passat. En un 24% s’ha incrementat i en un 7% ha disminuït. La majoria dels centres no supera la ràtio màxima, tot i que estan a l'espera de completar els grups perquè el termini de matriculació encara no s'ha tancat.
Infraestructures: Un 43% dels centres comenten que tenen deficiències o problemes en les infraestructures que no estan encara arreglades (goteres, climatització, manca d’espais, reformes, etc.). I un 16% afirmen que tenen aules prefabricades.
En resum, crida l'atenció el fet que a penes s'ha perdut alumnat en secundària i en canvi és l'etapa que més professorat ha perdut en aquests darrers anys. Això contradiu els arguments de la Consellera d'Educació que afirmava que la pèrdua de professorat es deu a la baixada de la natalitat i, per tant, a la pèrdua d'alumnat.
Algunes de les queixes dels centres se centren en la manca de professorat. Conselleria no ha enviat substituts encara, però no només de professorat de baixa en setembre sinó d'abans. A més, molt de professorat ha d'impartir altres matèries de les quals no és especialista per a completar horari i no ser desplaçat o suprimit del seu centre. També manifesten que l'augment d'hores lectives els impedirà realitzar altres tasques educatives com l'atenció i organització de la biblioteca, la revista del centre, etc.
Davant de tot això, STEPV insisteix a l’administració valenciana que decline la seua política de retallades i recupere el professorat “acomiadat” per tal de millorar l’atenció educativa i la qualitat de l’ensenyament al País Valencià per no perjudicar més a l'alumnat valencià.
D'altra banda, STEPV ha participat aquest matí de les accions convocades per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i per la Coordinadora de Professorat Interí. Aquests últims han concentrat desenes de docents interins aturats que han sol·licitat per escrit en els registres de les Direccions Territorials d'Alacant, València i Castelló un lloc de treball, després haver perdut la feina per les retallades de plantilles o per l'aplicació de l'acord d'interins que els ha reordenat en les llistes.
A més, el Sindicat també participa de la concentració convocada per diverses entitats aquesta vesprada, a les 19h, en la Plaça Manises de València en suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR