Comissió de seguiment de concertada

Circular de la reunió de la Comissió de Seguiment de l’11 de novembre

dimarts 15 novembre 2016 17:09 h

STEPV ha assistit a la reunió de la Comissió de Seguiment de divendres 11 de novembre convocada per l’administració educativa. A la reunió estaven convocades també la resta d’organitzacions sindicals i patronals del sector de la concertada. Per part de l’administració, hi assistiren el Director General de Personal i Centres, la cap de Serveis Institucionals Rosa Cañada, a més de la cap de Serveis Jurídics dels Centres Concertats Sara Sánchez.

La reunió va començar per la documentació que va facilitar l’administració en la passada reunió a totes les organitzacions, tant sindicats com patronals del sector, per a la seua revisió.

S’ha modificat l’apartat b) d’exclusió de la borsa del model: “formació i funcionament de la borsa de recol·locació” atenent l’esmena que va aportar STEPV. Aquest apartat b) excloïa de la borsa la persona treballadora que rebutjara un lloc de treball. Nosaltres pensem -i així ho esmenàrem- que hi haurien casos en què el treballador/a, vista l’oferta de centres a escollir, potser per la distància del domicili al centre de treball no poguera escollir-ne cap i, per tant, es veiera forçat a rebutjar el lloc de treball, cosa que no considerem justa i per la qual no hauria de ser exclòs de la borsa. Al final, l’administració ha acceptat l’esmena feta per STEPV i sols en casos injustificats i mitjançant la valoració de la Comissió Seguiment es decidirà o no si cauen de la borsa. A més, el Sindicat va especificar la necessitat que entraren dins de l’oferta de centres aquelles vacants ordinàries que no estaven contemplades al principi.

S’acordà també introduir un model per sol·licitar la indemnització tres anys després en el cas que el treballador/a no s’haja pogut recol·locar en cap altre centre concertat. Posteriorment es decideix clarificar el procés de recol·locació en els centres. Serà la persona treballadora, a través del model de sol·licitud, qui tindrà l’opció de triar el centre que considere convenient una vegada vist el llistat de centres amb l’oferta de recol·locació, però serà l’entitat titular qui en última instància formalitzarà o no la contractació de la persona a recol·locar com així marca la legalitat vigent.

D’altra banda, se li ha demanat a la Conselleria que ens facilite prèviament el llistat de la borsa de centres en crisi per tal de tindre-la davant la pròxima reunió i així poder treballar-la conjuntament amb la resta d’organitzacions.

A continuació, hem seguit en l’elaboració de la borsa. Hem enumerat i revisat una per una totes les sol·licituds que li han fet arribar al Departament de Serveis de Centres Concertats.

En el torn obert de paraules STEPV-Iv ha insistit en la regulació a través d’una resolució de les hores de desdoblaments atenent a la ràtio en famílies concretes de cicles formatius. La Conselleria ens ha comunicat que es valorarà fer la resolució de cara el curs que ve, atés que aquest curs la resolució haguera sigut contraproduent per als centres concertats segons ens han explicat. Haguera suposat, segons el Director General, perdre hores de desdoblament en algunes famílies concretes i, per tant, llocs de treball.

Respecte a l’abonament de la paga extra del 2012, en aquelles persones que estan d’excedència o bé jubilades i que el dia de hui encara no han cobrat cap quantia, el Director General ha insistit a activar la plataforma en línia per sol·licitar-ho per aquesta via només li donen el vistiplau des del departament d’informàtica de la Conselleria.

L’administració ens ha explicat que en la nòmina de desembre d’enguany s’abonarà el primer pagament dels endarreriments dels triennis de 2009/13, mentre que el segon pagament es farà al llarg de l’any 2017 mitjançant la incorporació en els pressupostos.

Sobre el malestar que ha creat l’ajust de la nòmina d’agost entre els docents de la concertada i la pressió que ha exercit el sindicat en les distintes reunions de Comissió Seguiment, en el torn obert de paraules, la Conselleria ens ha comunicat la proposta d’uns criteris per modificar aquest ajust. Ens els faran arribar només els tinguen elaborats.

A més, STEPV-Iv ha continuat insistint en la necessitat d’arribar a un acord amb l’administració sobre el cobrament dels mesos de juliol i agost en els contractes d’interinatge (substitucions) per homologació amb la pública que reconeix el dret a cobrar aquestes mensualitats per part dels interins de pública amb vacant adjudicada abans del 31 de desembre.

Com a conclusió, hem tornat a plantejar la necessitat de la desjudicialització de la paga de 25 anys (paga d’antiguitat). En l’anterior reunió ens van assegurar que es faria l’informe per la intervenció educativa per valorar si ho poden incorporar en aquests pressupostos del 2017. En aquesta reunió ens notifiquen que l’informe no està encara i veuen problemes perquè puga ser acceptat per intervenció econòmica de Conselleria, atés que possiblement Hisenda no ho accepte perquè sobrepassaria el mòdul del concert. El Sindicat ha insistit en què es deixen de suposicions i hipòtesis i que passen a l’acció elaborant l’informe per poder valorar amb dades reals damunt la taula la viabilitat de la desjudicialització de la paga. Hem recordat que si aquest pas no es fa, estarem enrocats en un bucle sense voluntat de sortir-se’n per part de la Conselleria.

Des de STEPV continuarem insistint en la urgència de resoldre aquests temes al més aviat possible.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR