Condicions laborals

Càtedres 2009: demà es publicarà la resolució amb els nomenaments

Els nomenaments seran amb data de l’1 de setembre de 2016, malgrat l’oposició sindical. STEPV convoca assemblees la setmana que ve

dijous 25 febrer 2016 14:07 h

La Conselleria d’Educació ha informat en la Mesa Sectorial d’aquest matí que demà es publicarà al DOCV el nomenament, amb data d’1 de setembre de 2016, del procediment de càtedres 2009, excepte les dues llistes pendents de Tecnologia i Organització i Gestió Comercial.

STEPV ha demanat una mesa de negociació específica per a tractar de solucionar els problemes que generarà aquesta resolució, que són:
1.- El nomenament hauria de ser des de l’1 de setembre de 2014, data de la primera resolució, i no de 2016.
2.- La inclusió en el nomenament del professorat que s’ha jubilat des de la publicació de la resolució de 2014 i que ara no apareixerà en la nova resolució.
3.- La publicació de les dues especialitats que tampoc es publicaran demà.

La Conselleria ha argumentat que no es poden fer els nomenaments des de 2014 perquè un auto del tribunal de justícia anul·la aquell nomenament i cal, per tant, fer-ne un de nou. I com que la convocatòria explicita que el nomenament ha de ser en el curs en què es resol no es pot fer abans.
STEPV no comparteix aquesta interpretació i està estudiant vies jurídiques per a reclamar aquest nomenament.
El sindicat convoca assemblees per al personal afectat els pròxims dies per a tractar la situació:
- Alacant: dimecres 2 de març, a les 18h a la seu del sindicat (Glorieta Poeta Vte. Mogica, 5 - 12)
- València: dijous 3 de març, a les 18h a la seu del sindicat (Juan de Mena, 18-baix)
- Castelló: dimecres 9 de març, a les 18:30h, a la seu del sindicat (Marqués de Valverde 8, baix)

Etiquetat com a


Comentaris

Antoni De La Torre Chocano

25 febrer 2016 / 19:02 h

Vull referir-me als arguments de la Conselleria i extraure’n conclusions.
Pel que fa al primer punt: “La Conselleria ha argumentat que no es poden fer els nomenaments des de 2014 perquè un auto del tribunal de justícia anul·la aquell nomenament i cal, per tant, fer-ne un de nou.” Cal obtenir amb urgència còpia d’aquesta interlocutòria per veure si hi ha dictada realment la nul·litat del procediment o d’alguna de les parts. M’estranya moltíssim que s’hi haja fet servir el terme “anul·lació”

Pel que fa al segon punt: “Com que la convocatòria [de Concurs de Càtedres] explicita que el nomenament ha de ser en el curs en què es resol no es pot fer abans. ” Aquesta dada és certa.

Per tant, cal localitzar urgentment el “tenor” d’aquest acte / interlocutòria per descobrir si realment hi ha interpretació errònia de la Conselleria.

Salutacions.


Marc Candela Ruiz

28 febrer 2016 / 12:30 h

Efectivament, Antoni
Li hem demanat a la Conselleria els autos amb els quals ha treballat per arribar a la conclusió a què han arribat. Insistirem la setmana que ve.
Salut


Josep Vicent Gimenez Donato

05 març 2016 / 19:15 h

Ara mateix la Conselleria ha pres una mesura que sembla una autèntica presa de pèl als afectats i diu ben poc sobre el respecte que hauria de tenir pels docents.
En aquest problema hi ha dues qüestions: una política i una altra jurídica.
L’actual administració educativa valenciana no és responsable del desgavell que l’anterior administració va provocar. Per això hauria d’investigar, a l’igual que ha fet en altres àmbits les irregularitats que es van cometre. En cas contrari serà còmplice per voler ocultar-ho. No sembla que els més de quatre anys que va estar pràcticament paralitzat el procediment siga raonable en qualsevol administració europea. I no val a excusar-se que no hi havia diners, perquè els docents féiem i seguim fent un gran sacrifici mentre es balafiaven recursos per altres llocs.
D’altra banda, ara mateix sí que és responsable de la situació jurídica en què es troba el col·lectiu. I no sembla molt disposada a fer-se’n càrrec.
Des de l’STEPV, a l’igual que des de la resta de sindicats, pense que han d’exigir una solució ràpida i justa després de tanta ignomínia.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR