Retribucions

Augments de l’1% per al PAS i els nivells no concertats

La signatura de les taules salarials del VI Conveni –publicades el 27 de març– desbloqueja la situació del PAS i del professorat de nivells no concertats.

divendres 31 març 2017 12:50 h

Els efectes retributius, des de l’1 de gener de 2016, s’estenen a tots els conceptes: salari base i triennis, excepte el complement autonòmic retributiu. Aquest es negociarà a cada territori en aprovar-se els pressupostos de cada comunitat.

La signatura resol el problema del pagament delegat, com a conseqüència de les retallades aplicades per les administracions al llarg dels anys 2010 i 2011, i que impedeixen actualment establir unes taules salarials homogènies per a tot l’Estat. Açò és degut a que cada Comunitat Autonòmica va aplicar les retallades d’una manera unilateral.

Les mesures que s’adopten garantiran que no es produisca cap pèrdua salarial

Respecte dels nivells concertats s’han acordat dues qüestions importants:

  • S’han fixat unes taules salarials par a 2016 que seran d’aplicació a les comunitats autònomes de: Andalusia, Illes Balears, Extremadura, La Rioja, Ceuta i Melilla.
  • Per a la resta de comunitats autònomes que tenen salaris per damunt dels Pressupostos Generals de l’Estat i no han regularitzat encara els salaris després de les retallades dels anys 2010 i 2011, s’amplia el període transitori previst en el conveni VI fins el 31 de desembre de 2018. Fins eixa data, les organitzacions sindicals i patronals han de negociar en la seua comunitat autònoma, en funció de la seua situació particular -atenent entre altres qüestions a com s’aplicaren les retallades-, un acord que permetrà en el termini de temps i forma que s’estime oportú, l’adequació dels seus salaris als que se fixen en el conveni en anys successius conforme els Pressupostos Generals de l’Estat.

Les mesures que s’adopten garantiran, en tot cas, que no es produïsca cap pèrdua salarial.

Per altra banda, el PAS i nivells no concertats podran percebre l’increment corresponent a tot l’any 2016 i l’actualització de les seues nòmines en 2017.

Com recordareu al País Valencià al personal docent en pagament delegat l’administració ens va actualitzar les nòmines en gener de 2016 amb un increment de l’1%, per tant només ens haurien d’actualitzar les nostres nòmines amb caràcter retroactiu des de gener de 2017, si així ho aproven el Pressupostos Generals.

Les taules en el BOE:
Resolución de 13 de marzo de 2017, de la Dirección General de Empleo, por la que se registra y publica el Acuerdo sobre tablas salariales del VI Convenio colectivo de empresas de enseñanza privada sostenidas total o parcialmente con fondos públicos.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR