Novetats

Absències al treball per malaltia o accident que no donen lloc a deducció de retribucions

dilluns 23 juny 2014 11:20 h

Decret 96/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual es determinen les condicions del règim d’absències al treball per malaltia o accident que no donen lloc a deducció de retribucions.


OBJECTE: Determinar el nombre de dies d’absència per malaltia o accident que no donen lloc a situacions d’incapacitat temporal i que no suposen un descompte en la nòmina durant l’any natural en curs.

ÀMBIT D’APLICACIÓ: personal empleat del sector públic valencià delimitat en l’article 23 de la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2014.

DIES D’ABSÈNCIA SENSE DEDUCCIÓ DE RETRIBUCIONS: màxim 4 dies d’absències durant l’any natural, dels quals només tres podran ser consecutius, sempre que estiguen motivats per malaltia o accident, i no donen lloc a incapacitat temporal; serà sempre necessària la justificació corresponent.

CÒMPUT DELS DIES D’ABSÈNCIA: des de l’entrada en vigor d’aquest decret (20 de juny de 2014) fins al 31 de desembre de 2014.

ACLARIMENTS:
No es tracta d’incapacitat temporal.
Si se superen tres dies d’absència, s’hauran de justificar com una incapacitat temporal i s’hi aplicarà la deducció corresponent.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Antonia Arnau Casanys

07 agost 2014 / 13:25 h

fA MOLTS ANYS QUE NO HE FALTAT I ENGUANY HE ESTAT DE BAIXA 15 DIES PER NEUMONIA ENCARA QUE EM VAIG INCORPORAR ALS 8 DIES (principi de juny 2014). En la nòmina de juliol apareix un concepte nou per a mi: AJUSTE RETRIB. EN IT de 246,40€ menys.
Podrieu aclarir-me. Gràcies.
Nota: ahui 6 d’agost estic cridant per telèfon al 96 391 91 47 i no hi ha manera d’entrar en contacte amb ningú. Gràcies de nou.


Beatriu Cardona Prats

10 agost 2014 / 14:07 h

Hola, Antonia! Des del 2013, se’ns efectuen descomptes a la nòmina quan estem de baixa per malaltia (IT: incapacitat transitòria). Hi ha, però algunesalgunes excepcions, com ara accident o malaltia laboral, malalties relacionadws amb l’embaràs i malalties infecto-contagioses que hagen requerit mesures especials (com ara brots de tuberculosi, legionel.la o meningitis). Com geus, la pneumonia no està inclosa dins d’aquestes excepcions i, per tant, en principi no podries reclamar. De totes maneres, pots vindre a la seu qualsevol dia de setembre perquè et revisem la nòmina i la baixa. Salut!


Antonia Arnau Casanys

12 agost 2014 / 13:31 h

Moltes gràcies Beatriu. A vore si puc passar-me en setembre. Bon agost.


Maria Concepció Pastor Aliaga

23 desembre 2015 / 12:16 h

Si al 16 de març del 2016 complisc 60 anys i tendria 33 anys treballats tendría el màxim de jubilació?  i quant seria això  aplicats els descomptes.
Si no és així ,quant anys tendria el 100%.  per a eixa data es posaria l’augment de temps per a poder jubilar-se voluntàriament?.


Alicia Marti Climent

25 desembre 2015 / 13:25 h

Hola Maria Concepció Pastor Aliaga,

Aquesta pregunta no és tan senzilla de contestar per ací perquè necessitem saber si eres de classes passives o no, conéixer el teu informe de vida laboral si has prestat serveis a l’empresa privada i tindre el teu full de serveis, entre d’altres qüestions. 

Si eres de classes passives, tens aquesta opció: http://stepv.intersindical.org/noticies/article/sobre_la_jubilacio_voluntaria_llei_50_84

De tota manera, et recomanem que telefones o passes per alguna de les nostres seus i et demanem cita en serveis jurídics perquè miren amb detall el teu cas i et comenten les possibilitats que tens.

Salut!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR