Professorat interí

Qui cobra l’estiu i qui no?

També expliquem les implicacions de la sentència del Suprem referida al cobrament de l’estiu del professorat de Múrcia

divendres 22 juny 2018 11:12 h

Davant les diferents consultes sobre el professorat interí que cobrarà l’estiu i el que no, us aclarim ací en quines situacions es cobra i en quines no:

Amb la sentència de STEPV en 2015 retornàvem a l’acord de 2010 i es recuperava també el cobrament de l’estiu

- Tot el professorat adjudicat amb vacant fins el 31 de desembre té un nomenament fins el 31 d’agost i, per tant, cobra l’estiu.
- El professorat adjudicat amb vacant a partir de l’1 de gener, té un nomenament fins el 30 de juny.
- El professorat que cobreix substitucions, té el nomenament fins el 30 de juny, independentment de quan haja sigut l’adjudicació.
També cobren juliol i agost, el professorat interí que cobreix les places següents, sempre i quan el titular no s’incorpore abans (excepte, òbviament, en el cas de mort o jubilació):
-Vacants de permanents sindicals
-Morts i jubilacions (sempre i quan aquest fet i l’adjudicació s’haja produït abans del 31 de desembre)
-Comissions de serveis
-Excedència per interés particular
-Serveis especials (càrrecs polítics, alcaldies…)
Només en el cas de substitucions per excedència de cura de familiar el nomenament és fins el 30 de juny, ja que la Conselleria ho considera substitució.
Les tres direccions territorials tenen instruccions en aquest sentit.

Ens afecta la sentència del suprem sobre el cobrament de l’estiu a Múrcia?

La sentència de Múrcia anul·la uns apartats d’un acord del govern de Múrcia de 2012 que suprimia el cobrament de l’estiu del professorat interí, que va ser impugnat per AIDMUR en aquell moment. Per tant, només afecta al professorat afectat de la Regió de Múrcia.
El fonament de la sentència es basa en el principi de no discriminació d’acord amb la Directiva Europea 1999/70, en el sentit que el docent interí que haja treballat els mateixos dies que un funcionari de carrera ha de ser tractat igual, per això té dret al cobrament de l’estiu. La sentència no entra en els casos en què l’adjudicació siga a partir de setembre perquè no es treballa els mateixos dies que un funcionari de carrera.
Ara bé, aquesta sentència del Suprem senta un precedent importantíssim que es pot aprofitar per altres territoris en situacions similars.
Si fem memòria, al País Valencià, durant 2012 i 2013 es va aplicar el Decret-Llei 1/2012 (anomenat Decret Vela) que suprimia el cobrament de l’estiu de tot el professorat interí durant aquests dos anys. Com era un decret-llei, els sindicats no vam poder recórrer-lo, ja que només ho poden fer 50 parlamentaris. En 2013 la Conselleria i la resta de sindicats van signar el nefast acord de professorat interí. El personal adjudicat en juliol cobrava l’estiu, però el personal adjudicat a partir de l’1 de setembre, tenia el nomenament fins el 30 de juny, a diferència de l’acord de 2010, en què cobra l’estiu tot el professorat interí adjudicat amb vacant fins el 31 de desembre.
Amb la sentència de STEPV en 2015, que anul·lava l’acord de 2013, retornàvem al de 2010 i es recuperava també el cobrament de l’estiu al personal adjudicat amb vacant fins el 31 de desembre.
Per tant, quedaria pendent el cobrament de l’estiu el curs 2013/14 de les persones adjudicades entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2013. Els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant aquesta situació, ja que la situació és complexa jurídicament.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR