Retallades

1.165 docents són desplaçats o suprimits aquest curs del seu centre

Entre divendres i dilluns participaran en el procés de recol·locació telemàtic

dijous 11 juliol 2013 17:46 h

La Conselleria d’Educació ha publicat aquesta vesprada les llistes de docents funcionaris de carrera que han sigut desplaçats o suprimits i que han de sol·licitar una nova plaça entre divendres i dilluns en les adjudicacions telemàtiques.

La xifra de desplaçats i suprimits d’enguany és un 35% superior a la de 2012 i el triple del 2011

Recordem que el professorat desplaçat és aquell docent dels cossos de secundària que no té horari suficient en el seu centre i és desplaçat provisionalment per a un curs escolar a un altre centre però conserva el destí definitiu en el centre del qual és desplaçat. En canvi, el docent suprimit és aquell de qualsevol cos docent que ha perdut definitivament el seu destí definitiu per manca d’horari complet.
Durant aquesta setmana s’han celebrat els actes d’adjudicació d’aquest professorat al propi centre en ocasió de vacant, però ha estat un nombre mínim el que s’ha pogut recol·locar.
Les llistes que han publicat aquesta vesprada donen un resultat de 1.165 docents desplaçats o suprimits. En el cos de mestres 676, i en la resta de cossos, 489. Entre aquests docents, n’hi ha que van ingressar en 1973 (40 anys d’antiguitat en la docència).
Cal dir que l’any passat es van suprimir 301 mestres i 461 docents de secundària (762 en total), és a dir, un 35% menys que enguany, però si ho comparem amb les dades de fa dos cursos, en què es van suprimir o desplaçar 406 docents, el nombre quasi s’ha triplicat enguany.
Aquest alarmant nombre de supressions i desplaçaments només s’explica l’aplicacióde la normativa d’augment de ràtios i d’augment de l’horari lectiu del professorat en secundària (Reial Decret-llei 14/2012 o Decret Wert), ratificat al País Valencià pel Decret 73/2012 del Consell. En 2013, aquest augment tan significatiu de mestres suprimits es deu, a més, a la retallada de les plantilles de primària, que ha comportat una retallada de més de 400 llocs de treball, com ja va denunciar el sindicat quan la Conselleria va modificar les plantilles en gener de 2013.
Les 1.165 places que ocupe aquest professorat es restaran a les que s’adjudicaven als docents interins, com ja vam anunciar fa poc. Més d’un miler de docents interins que no tindran vacant per al curs que ve i que s’han de sumar a les més de 4.500 places retallades des de 2010.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR