Trasllats: preguntes freqüents

En la documentació justificativa de molts mèrits em demanen un full de serveis. L’he de presentar?


No. L’administració incorporarà d’ofici TOTA LA PUNTUACIÓ inclosa al full de serveis d’ofici i no cal que el presentem.

He de justificar la docència en centres o llocs d’especial dificultat (apartat 1.1.3.)?


Aquest és l’únic apartat dels mèrits d’antiguitat que s’ha de justificar expressament. És necessari que la direcció del centre ens faça un certificat i que la inspecció educativa en done el vist i plau. Les direccions territorials tenen models de certificat només per als llocs d’especial dificultat, no per als centres.

Estic suprimit/da, quin dret preferent tinc? El puc triar? El puc combinar?


  • Si s’ha suprimit el CENTRE en el que tenia la plaça, puc triar si el meu dret preferent és a localitat o a zona. És més, puc combinar i demanar les dos opcions: a localitat o a zona.
  • Si s’ha suprimit la PLAÇA que tenia (per les noves plantilles, o per l’arranjament, o per falta d’horari), puc triar si el meu dret preferent és a centre, localitat o zona
  • Si he de reingressar des d’una PLAÇA A L’EXTERIOR, tinc dret preferent a localitat únicament.
  • Si duc ja tres anys o més desplaçat/da, puc triar si el meu dret preferent a és a centre, localitat o zona.
  • Com funciona el dret preferent a CENTRE?


    Si triem dret preferent a centre, podem triar per quina especialitat o especialitats l’excercim. No és necessari que posem totes les especialitats que tenim.
    A l’hora d’adjudicar, el dret preferent a centre va per davant dels altres tipus de dret preferent, i també va per davant del concurs voluntari. Açò vol dir que, encara que hi haja algú que tinga més punts en el barem, sempre tindrà referència la persona que tinga dret preferent.
    Si només volem concursar al centre del nostre dret preferent i no volem efectuar ninguna altra petició, no és necessari que entrem a l’aplicació telemàtica de febrer.

    Com funciona el dret preferent a LOCALITAT?


    Si triem dret preferent a localitat, hem de tindre en compte les qüestions següents:

    • hem de concursar per totes les nostres especialitats: les podem ordenar segons les nostres preferències; si no les posem totes, l’administració les posarà d’ofici, seguint l’ordre de publicació de les especialitats
    • el dret preferent a localitat implica que optem a tots els centres de la localitat per totes les especialitats: els podem ordenar segons les nostres preferències; però si no els posem tots, l’administració els posarà d’ofici, seguint l’ordre de publicació en el Diari Oficial de la convocatòria.

    A l’hora d’adjudicar, el dret preferent a localitat va per darrere del dret preferent a centre, però per davant del concurs voluntari. Si tenim dret preferent a localitat, l’administració està obligada a reservar-nos una vacant en la localitat, en cas que n’hi haja. Quina vacant serà finalment vindrà determinada per diverses circumstàncies. Expliquem-ho amb dos casos pràctics:

    • imaginem que només hi ha una vacant a la localitat: aquesta serà per la persona que tinga dret preferent al centre concret i, si no hi ha cap persona que tinga dret preferent al centre, la vacant serà per la persona que tinga dret preferent a la localitat
    • imaginem que hi ha dos vacants a la localitat: una d’aquestes vacants ha de ser precís per la persona que tinga dret preferent a localitat. Quina de les dos serà dependrà del barem de mèrits: qui tinga més puntuació anirà per davant, tant si és la persona amb dret preferent com si és una persona que concurse de manera voluntària.

    Encara que a la instància de sol·licitud de novembre vam indicar el dret preferent a localitat, és necessari que efectuem peticions telemàtiques en febrer.

    Com funciona el dret preferent a ZONA?


    Si triem dret preferent a ZONA, hem de tindre en compte les qüestions següents:

    • hem de concursar per totes les nostres especialitats: les podem ordenar segons les nostres preferències; si no les posem totes, l’administració les posarà d’ofici, seguint l’ordre de publicació de les especialitats
    • podem triar aquella localitat o aquelles localitats de la zona que ens interessen; no tenim obligació de demanar totes les localitats de la zona. Ara bé, triar una localitat concreta implica que optem a tots els centres de la localitat i totes les nostres especialitats: els podem ordenar segons les nostres preferències; però si no els posem tots, l’administració els posarà d’ofici, seguint l’ordre de publicació en el Diari Oficial de la convocatòria.

    A l’hora d’adjudicar, el dret preferent a zona va per darrere del dret preferent a centre, però per davant del concurs voluntari. Si tenim dret preferent a zona, l’administració està obligada a reservar-nos una vacant en les localitats de la zona que hagem triat, en cas que n’hi haja. Quina vacant serà finalment vindrà determinada per diverses circumstàncies. Expliquem-ho amb dos casos pràctics:

    • imaginem que només hi ha una vacant a les localitats que hagem triat: aquesta serà per la persona que tinga dret preferent al centre concret i, si no hi ha cap persona que tinga dret preferent al centre, la vacant serà per la persona que tinga dret preferent a la localitat o zona
    • imaginem que hi ha dos vacants a la localitat: una d’aquestes vacants ha de ser precís per la persona que tinga dret preferent a localitat o zona. Quina de les dos serà dependrà del barem de mèrits: qui tinga més puntuació anirà per davant, tant si és la persona amb dret preferent com si és una persona que concurse de manera voluntària.

    Encara que a la instància de sol·licitud de novembre vam indicar el dret preferent a zona, és necessari que efectuem peticions telemàtiques en febrer.

    Com justifique documentalment una altra titulació universitària?


    Cal aportar fotocòpia compulsada de tots els títols universitaris que tenim (tant el que al·legàrem per ingressar al cos com el que volem que ens valga com a mèrit), i també fotocòpia compulsada del certificat de notes de la titulació que volem que ens valga com a mèrit. Si no entreguem la titulació d’ingrés o el certificat de notes, no ens computaran el mèrit.

    Tinc el B2 d’una de les institucions que reconeix la Conselleria, se’m computarà al barem?


    No, a l’apartat 3.3. només es poden puntuar les certificacions expedides per les Escoles Oficials d’Idiomes.

    Quins càrrecs he de justificar documentalment (apartat 4)?


    Recorda que la Conselleria afegeix d’ofici tot allò recollit al full de serveis. Pel que fa a càrrecs, només estan recollits al full de serveis aquells càrrecs que comporten un complement retributiu, o siga, aquells que es paguen (equip directiu i cap de departament). Per a tota la resta de càrrecs (tutoria i coordinació de qualsevol tipus) cal aportar un certificat del centre on l’hem excercit.

    En el passat em vaig habilitar. Puc incloure aquesta habilitació al barem (apartat 5.3)?


    Sóc mestre/a i en el passat em vaig habilitar d’una altra especialitat perquè la meua titulació m’ho permet o perquè va molts anys vaig fer un curs de formació? Puc incloure aquesta habilitació al barem (apartat 5.3)?
    No. Només valen per al barem aquelles habilitacions que hem aconseguit mitjançant oposició. Cal tindre en compte que tampoc val com a mèrit la primera oposició que hem aprovat.

    Tinc publicacions en paper (6.1.a i 6.1.b), com les justifique documentalment?


    Enguany només es poden entregar els originals de les publicacions impreses: ja no valen les fotocòpies compulsades. Recordeu també que és imprescindible un certificat de l’editorial (o de l’administració educativa o universitat, segons el cas) que incloga exactament el text que està publicat al barem de mèrits.

    He sigut interí/na, em valen eixos punts d’antiguitat?


    En l’apartat d’antiguitat (apartat 1) només es computen els anys de funcionari/a de carrera. No obstant això, ja hi ha dos sentències estatals (a Andalusia i a Cantàbria) en les quals els tribunals han reconegut els anys d’interinitat com a serveis prestats en l’apartat 6.4. A més, hi ha legislació de nivell europeu que estipula que treball s’ha de valorar sempre, tant si és d’interí/na com si és de funcionariat de carrera. Per tant, podem al·legar els serveis d’interinitat i reclamar que se’ns valoren. Aixó sí, cal continuar tots els passos legals per aplegar als tribunals.

    Tinc el Mitjà o el Superior de la Junta Qualificadora, em val al barem (apartat 3.3)?


    No, només es puntuen els certificats de nivell de llengua expedits per les Escoles Oficials d’Idiomes.

    He sigut tribunal d’oposició (a partir del 2007), com ho justifique?


    Si has sigut tribunal d’oposició al País Valencià, la Conselleria t’ho incorporarà d’ofici. Si no, cal que aportes un certificat de l’administració en la qual vas ser tribunal.